keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Viherpunainen vasemmisto ryn puheenvuoro Mahdollisuuksien torilla 15.9. 2019 /Riikka Oksanen

Referointia puheesta:

Hyvää Turun päivää kuulijat! 

Viherpunainen vasemmisto on yhdistys, joka on toiminnassaan aina ottanut huomioon rauhantyön ja panostanut siihen erityisesti. Me olemme järjestäneet vuosien varrella useita Palestiina- projekteja ja keskustelutilaisuuksia. Yhdistyksemme jäsen ja aktiivi Wellu Koivisto oli mukana kansainvälisellä Ship to Gaza- purjehduksella. Sen pyrkimyksenä oli murtaa Gazan saarto ja viedä tarpeellisia tarvikkeita alueelle.

Rauhanomainen kehitys Palestiinassa ja Israelin harjoittama apartheid on edelleen huolenamme, ja järjestämme aiheesta taas tänä syksynä keskustelutilaisuuden. Kansalaisjärjestöjen toiminta ja tukeminen on hyvin tärkeä asia. Toivomme uudelta hallitukselta enemmän tukea kansalaisjärjestöille, jotta yhteisöllinen toiminta olisi mahdollista - se tuo yhteiskuntaan luottamusta ja rauhaa.

Globaalin eriarvoisuuden poistuessa maailma on rauhallisempi paikka asua ja olla, ja kansalaisten hyvinvointi on yhteiskuntarauhan kannalta täysin keskeinen asia. Siksi toivomme satsauksia syrjäytymisen ehkäisyyn ja köyhempien kansalaisten taloudellisen tilan parantamiseen.

Sotateollisuus ei edistä hyvinvointia, ja siksi Suomen suunnittelemat miljardien hävittäjähankinnat ovat yhdistyksemme Viherpunainen vasemmisto ryn mielestä hukkaan heitettyä rahaa. Hävittäjähankinnoilla ei paranneta turvallisuutta eikä rakenneta rauhaa.

Demokratia on paras rauhan tae - hyvinvointi ei kasva pyssynpiipusta. On välttämätöntä pitää huolta ilmastonmuutoksen hidastamisesta, jotta turvaamme elinkelpoiset olot jatkossa tällä maapallollamme.
Olemme kylä- on oma suosikkisanontani, se tarkoittaa että meidän pitää toimia siten, että hyvinvoinnin ja luonnon puolesta toimiessamme huomioimme koko maailman ja kaikkien hyvinvoinnin.

Pelon poistaminen luo tasapainoa, samoin kuin eriarvoisuuden poistaminen yhteiskuntien sisällä ja maailmassa laajemmin yhteiskuntien välillä. Toivomme jatkossakin Mahdollisuuksien torin kaltaisia tapahtumia ja rauhan asian edistämistä omassakin kaupungissamme.

KIITOS järjestäjille ja hyvää ja rauhallista Turun päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti