keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Fölin hintojennousun tausta on toriparkissa- 
ja tämän seurauksista joukkoliikenteen käyttäjille

Kertalippujen hintaa ei olla Fölissä vielä nostamassa, mutta joukkoliikennelautakunta varautuu tämän uutisen mukaan korottamaan kausilippujen hintoja ensi vuoden alusta alkaen. Asia lähtee lausuntokierrokselle ja päätös tehdään vasta sen jälkeen. 

Bussilippujen hinnannoususta kärsivät tietenkin kaikki joukkoliikenteen varassa olevat pienituloisemmat ihmiset, eniten kuitenkin ne joiden jo nyt pitää valita ruoan ja bussimatkan välillä. Nyt pitäisikin kaupungin ylimmän johdon tulla vastaan turkulaisia ja estää toriparkkikustannusten levähtäminen kaupunkilaisten, syyttömien käsiin. Syyllinen on muualla. Tämä ei ole kuitenkaan todennäköistä. 

Vipun kunnallispoliittisissa tavoitteissa on mm. maksuton joukkoliikenne, joka on sosiaaliselta ja ekologiselta kannalta ylivoimaisesti paras ratkaisu. Nyt ollaan helposti menossa täysin väärään suuntaan. Ja kaikki vain toriparkin takia. Kannattaakin muistaa Vipun vuosia jatkunut työ toriparkkia vastaan. Olemme valittaneet toriparkin sallivasta kaavasta, äänestäneet kaupunginvaltuustossa sitä vastaan, olleet mukana mielenosoituksissa, kirjoittaneet kannanottoja ja mielipiteitä, ja nyt myös rakennus- ja lupalautakunnassa tehneet kaikkemme.

https://www.foli.fi/fi/turun-kaupunkiseudun-joukkoliikennelautakunta-p%C3%A4%C3%A4tti-ett%C3%A4-kertalippujen-hintaa-ei-koroteta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti