lauantai 7. syyskuuta 2019

Puoluekokousedustajavaalien järjestämisestä: Vipun huomio

Vasemmistoliiton puoluekokous pidetään 15.-17.11.2019. Etukäteen on ollut paljon intoa tulevien puoluekokousedustajavaalien jäsenäänestyksen sähköisyydestä. Siinä on kuitenkin paljon ongelmia, kuten se ettei kaikilla ole käytössään tietokonetta eikä helppoa pääsyä sellaiselle, ajatellen vaikka vanhuksia tai maaseudulla asuvia. Toisaalta köyhimmillä ei ole aina varaa esim. älypuhelimeen.

Vipu otti kantaa postiäänestyksen puolesta jo elokuussa tässä Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton piirihallitukselle ennen 15.8. pidettyä kokousta lähettämässään tekstissä, ja nyt on päädytty pitämään postiäänestys muissa piireissä heränneen keskustelun myötä.

********
 
Viherpunainen vasemmisto ry katsoo, että tänä syksynä Vasemmistoliiton puoluekokouksen 2019 alla Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton piirissä mahdollisesti järjestettävissä vaaleissa puoluekokousedustajista on todella tärkeää varmistaa, että jokainen pääsee äänestämään. Digitaalisesti netin kautta tapahtuva äänestäminen ei ole mahdollista kaikille puolueen jäsenille, esimerkiksi pienellä paikkakunnalla asuville iäkkäämmille ihmisille tai tietoteknisten välineiden puutteen takia. Toisaalta vaalisalaisuuden turvaaminen on samalla tavoin oleellista.

Viherpunainen vasemmisto ry näkee, että mahdollinen vaali puoluekokousedustajista järjestettäisiin pääsääntöisesti postiäänestyksenä niin, että netin kautta on mahdollista halutessaan äänestää. Kotiin tuleva kirje nousee esiin ja kannustaa osallistumaan eri tavalla kuin kaiken muun sähköpostin mukana tuleva viesti. Puolueella on postiäänestyksen järjestämiseen varoja eduskuntavaalivoiton johdosta, jokaisella äänellä on merkitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti