tiistai 28. tammikuuta 2020

Valtuustoaloite: 

Alueellinen syrjäytymisen ehkäisy Lausteella käyntiin keväällä 2020

Kaupungilla on valtuuston hyväksymä syrjäytymisen ehkäisyn strategia (mm. Smart and Wise) ja sitä myöden alueellinen eriarvoisuus tulisi ottaa kaiken kattavaan tarkasteluun, ja toimenpiteitä tulisi tehdä koko ajan sen mukaisesti.
Viime aikoina asukkaita ja päättäjiä on puhuttanut Lausteen koulun ja perheiden tulevaisuus ko. lähiössä. Asia on otettava pikaisesti  tarkasteltavaksi. Ei voida tehdä koulun, kirjaston jne. lopetusta alueella ilman alueellista ja samalla koko kaupunkia koskevaa suunnitelmaa. Miten alueet saadaan eläviksi ja asukkaat viihtymään? Millaisia vetovoimatekijöitä on jatkossa Lausteelle ajateltu? Smart and wise -hankkeen syrjäytymisosiossa esitetään lähiöiden asukkaille tapaamiskeskuksia. Mitä on tälle asialle tehty? Kuka tai mikä taho ottaa tästä vastuun, että sellaisia suunnitellaan.
Lautakunnat (vapaa-aika, kasvatus-opetus, kaupunkisuunnittelu) ovat lausuneet Lausteen koulun tulevaisuudesta omia näkemyksiään. Nyt puuttuu kokonaiskuva siitä, mitä Lausteen alueelle suunnitellaan jatkossa niin, että lähiö ei kuihdu mahdollisesti palveluiden poistuessa sieltä. 
Miten Lausteen positiivinen tulevaisuus rakennetaan ja siitä tehdään jatkossa houkutteleva paikka asua, myös uusille perheille? 

Turussa 27.1.2020

Riikka Oksanen
Vasemmistoliitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti