keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Lautakunta- ja valtuustoaloitteita

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenet Aki Haapanen ja Riikka Oksanen tekivät aloitteen koulujen alkamisajan myöhentämisestä, ja se puolestaan julkaistiin Turkulaisessa.


Kaupunginvaltuutettu Riikka Oksanen teki valtuuston kokouksessa 28.1. aloitteen siitä, että sekä koulujen hävikkiruoka, että yleinen ruoka-apu pitää saada Turussa paremmin käyttöön. Tässä Aamuset- lehden artikkeli aiheesta.

*********

Kaupunginvaltuutettu Riikka Oksanen (vas.) haluaa koulujen hävikkiruoan ja ruoka-avun paremmin jakoon Turussa

- Useilla paikkakunnilla Suomessa on viime aikoina pohdittu ruoka-avun jakoa leipäjonojen sijasta inhimillisemmin ja kokonaisvaltaisemmin. Esiin on noussut erilaisia vaihtoehtoja kuten yhteisöruokailut. Esimerkiksi Vantaalla hävikkiruoka kouluista ja kaupoista kerätään keskitetysti yhteen paikkaan mistä se jaetaan edelleen 60 eri jakopisteelle. Näihin tehtäviin on palkattu pitkäaikaistyöttömiä ja se on myös kaupungin etu. Tämä on kestävän kehityksen ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen malli, arvioi Oksanen.

Osa ruoista jaetaan kasseina ja osa tarjoillaan yhteisessä pöydässä. Sisätiloissa yhdessä ruokailu koetaan mielekkäänä sosiaalisena tukitoimena, arvioi Oksanen.

- Turussa tällaiseen yhteisölliseen ruokailuun tulisi yhdistää kouluruokahävikin järkevä jako tarvitseville, muun muassa vähävaraisille lapsiperheille.

Oksasen mukaan myös kauppojen hävikkiruokaa voitaisiin jakaa Kajaanin kaupungin mallin mukaisesti kaupungin tukitoimena. 

- Tähän voitaisiin myös työllistää pitkäaikaistyöttömiä ja nuoria, arvioi Oksanen valtuustolle jättämässään aloitteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti