keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Vipun saaristomeripurjehdus 26.8. oli menestys- mietteitä ja kuvia!

Vipun reissu Seiliin ja Saaristomeren tutkimuslaitokselle 26.8. oli menestys joka tavalla :) Meillä oli tosi kivaa ja saimme lisätietoa hyvin ajankohtaisesta aiheesta, mikromuoveista ja niiden vaikutuksesta vesistöissä ja myös terveysvaikutuksista. Tutustuimme muutenkin Seilin saareen, sen surulliseen historiaan kuten saarikirkkoon ja hospitaaliin, sekä upeaan luontoon. Päivän päähuomio oli mikromuoveissa, muovin sisältämät kemikaalit saivat myös huomiota Saaristomeren tutkimuslaitoksen laitosjohtajan Jari Hännisen alustuksessa. 

Kiitos vielä kerran Jarille antoisasta ja mielenkiintoisesta päivästä! Mikromuovien ja kemikaalien kulkeutuminen luonnon kiertokulkuun ja meihin ihmisiin on todellinen aikapommi jota ei ole vielä otettu vakavasti. Saimme onneksi aiheelle näkyvyyttä ja seuraavaksi katse kääntyy lainsäädäntöön joka on saatava mikromuovienkin osalta välittömästi kuntoon. Lainsäädännön vajavaisuuksiin vedottiin siinäkin kun Kakolan jätevedenpuhdistamo Turussa ei tarttunut Vipun pj Eva-Liisan maaliskuiseen lautakunta- aloitteeseen mikromuovien ja kemikaalien tavoittamiseksi. Lainsäätäjät tarvitsevat julkisen keskustelun ja huomion painetta.

Tässä kuvia matkaltamme, näiden kuvien myötä kiitos kaikille matkaseurasta, kiitos Jarille, kiitos Miira Arellille opastuksesta saaren historiaan ja tietenkin Raision pinskujen iki-ihanan Aina-laivan kipparille ja matruusille turvallisesta merimatkasta :)
 

 
                                    


                                                    

                                                                   
                                                   
                                       


                            
                                
                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti