tiistai 12. syyskuuta 2017

Raportti rakennuslautakunnan kokouksesta 10.8.2017

Kokouksessa oli nyt vähemmän asioita, viimeksi oli asialistalla yhteensä 40 kohtaa ja nyt 13. Tilanne voi tosiaan vaihdella paljon. Esillä oli mm. Sirkkalan päiväkeskuksen siirtyminen Kurjenmäkeen. Kävimme katselmuksessa, ja siellä selvisi että päiväkeskuksen siirtymistä vastustavan päiväkodin lapset tulevat päiväkotiin autolla ja lähtevät myös autolla pois. Siellä ollessamme paikalla kävi aika kuhina autojen kanssa. 

Piha, jolla lapset ovat, on ihan eri puolella kuin päiväkeskuksen takaosa. Päiväkeskuksen trafiikki kulkee vallan toiselta puolelta. Kyllä oli päivänselvää, että lapset tulevat Turun keskustassa näkemään huomattavasti enemmän päihteidenkäyttöä kuin päiväkodilla. Minulle oli jo ennen katselmusta selvää, että päiväkeskukselle tulee löytyä paikka kyseisestä rakennuksesta. On kohtuutonta jos kaupunki ei helposti anna paikkaa tällaiselle toiminnalle. Käynnillämme ilmeni myös, että sekä Vaahteramäen päiväkodin ja päiväkeskuksen henkilökunnilla on tarve ja into toimia yhteistyössä molempien, sekä lasten että päiväkeskusväen parhaaksi.

Lautakunta päätti kokouksessaan myöntää rakennusluvan, sosiaali- ja terveyslautakunnalle osoitettavalla ponnella, jonka mukaan lautakunnan tulee toimia sen eteen, ettei häiriöitä alueella syntyisi. En ollut itse täysin vakuuttunut ponnen tarpeellisuudesta, liittyen juuri henkilökuntien yhteistyöhaluun, ja ylipäätään siihen että ponnessa olisi sisäänkirjoitettuna ajatus häiriöistä. Itse suhtaudun avoimesti ja positiivisesti päiväkeskustoimintaan. Kokoomuksen idea ponnesta oli sellainen johon koko lautakunta, myös rakennusluvan myöntämiseen varauksella suhtautuneet, saattoivat yhtyä.

Yhteiskunnan ennaltaehkäisevät ja korjaavat rakenteet kuten juuri päiväkeskustoiminta, on mitä tärkeintä toimintaa kaikkien meidän, myös päiväkotilasten, parhaaksi. Katsotaanpa vain Jenkkejä ja Brasiliaa, miten siellä on laiminlyöty ennaltaehkäisy ja korjaus.

Kokouksessa oli esillä myös tiedoksi annettavia rakennusvalvonnan lausuntoja Suomen Pankin tontin uudisrakentamisesta sekä Satava-Kakskerran asemakaavasta. Suomen Pankin naapuriin rakennettava tornitalo ei kyllä sovellu ympäristöönsä. Itselleni tulee mieleen mummi ja ukki, jotka aikoinaan 60- luvulla Turkuun muuttaessaan saivat lopulta asunnon lähes tornitaloa vastapäätä Linnankadulta, ensin olisivat muuttaneet muistaakseni nykyisessä Turun kaupungintalossa sijainneisiin asuntoihin. Kyllä asunnon valintaan olisi ehdottomasti vaikuttanut, mikäli naapurissa olisi ollut näköalaa huomattavasti heikentävä rakennus. Sama pätee tietenkin nykypäivänä ja tulevaisuudessa. Kyllä kauneusarvot ja tyylikkyys vaan merkitsevät kaupunkikuvassa ja ihan sen asuntojen arvon osalta. Asia jäi pöydälle.

Saimme tiedoksi myös lausunnon saarten asemakaavasta. ELY- keskus on puoltanut ehdotusta, joka on merkittävä asia. Tällä hetkellä on menossa Natura- arviointi, jonka valmistumista ja vaikutuksia itse odotan kovasti. 

Kokouksessa myönnettiin myös lupia Runosmäkeen tuleville rivitaloille. On hyvä että lähiöön tulee monimuotoista rakennuskantaa, ei vain kerrostaloja. On todella tärkeää, että myös Runosmäessä on viime vuosina toteutettu paljon kerrostalojen perusparannuksia ja julkisivuremontteja, samoin kuin Varissuolla.  Vielä kun palvelut saataisiin Runosmäkeen takaisin.

Kokouksen jälkeen lähdimme lautakunnan perinteiseen illanviettoon, oli rentoa ja kivaa.

Eva-Liisa RaekallioEi kommentteja:

Lähetä kommentti