tiistai 12. syyskuuta 2017

Ihminen ei missään kunnioita luontoa. Vipulaisen rakennuslautakunnan jäsenen mielipide ilmestyi Turun Sanomissa 4.7.

Monimuotoinen luonto ei ole itsestäänselvyys

Turun kaupunki kaatoi puuta Saramäessä yhteensä lähes yhdeksän hehtaarin alalta ilman asianmukaista lupaa. Samalla hakattiin reilun hehtaarin verran metsää suojaviheralueelta, jolta puunkaataminen on asemakaavassa selkeästi kielletty. 

Suojaviheralueella luontainen metsäkasvillisuus on säilytettävä. Sen tavoite Saramäessä on paitsi tarjota eläimille ekologinen viherkäytävä liikkumista mahdollistamaan, myös erottaa louhinta-alue teollisuus- ja varastointirakennusten korttelialueesta. 

Perusteluna suojaviheralueen hakkuille oli, että asemakaavamerkintä on ollut vaikeasti havaittavissa. Turun kaupungin rakennuslautakunta päätti kokouksessaan 29.6. ilmoittaa asiasta poliisille.
Sademetsää hakataan luvatta jatkuvasti edelleen. Se on käsittämätöntä. Se on herättävää, että Suomessa tapahtuu tällaista isossa kaupungissa. Se saa ymmärtämään, ettemme saa pitää mitään itsestäänselvyytenä. Ja myös arvostamaan ympäristöä suojelevia lakejamme ja normejamme entistä enemmän. 

Hallituksen normienpurkutalkoot asettuvatkin tämän katastrofin myötä uuteen valoon. Luonnonsuojelujärjestöt ovat kritisoineet hallitusta. Ympäristönormien ja -asetusten tavoitteena on suojella luontoa ja ympäristöä. Monipuolinen ja rikas luonto on meidän kaikkien etu, myös Turussa.

Eva-Liisa Raekallio
Turun kaupungin rakennuslautakunnan jäsen (vas)
Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton ympäristöopintokerhon ohjaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti