sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Raporttia kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksesta 19.10.2016

Kokouksen asialistalla oli Puolalan koulun remontin aikaisten väistötilojen järjestäminen. Asiaa alustamaan oli saapunut Puolalan koulun apulaisrehtori Kaisu Metsä-Tokila. Päätökseksi tuli pohjaesityksen mukaisesti se, että 1.-2.-luokkalaiset siirtyvät Topeliuksen kouluun ja 3.-6.-luokkalaiset Sepänkadulla sijaitsevaan koulurakennukseen. Keskustelua herätti se, että Topeliuksen kouluun mentäessä useat oppilaat joutuvat ylittämään vilkasliikenteiset Koulukadun ja Puistokadun, joten liikennejärjestelyihin tulee kiinnittää huomiota.
-
Kokous päätti myös linjata perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaa niin, että toiminta järjestetään ensisijaisesti koulujen tiloissa ja hankinnat, jotka liittyvät aamu- ja iltapäivätoimintaan, rahoitetaan aamu- ja iltapäivätoiminnan budjetista. Uudisrakennushankkeissa huomioidaan aamu- ja iltapäivätoiminta jo hankesuunnitteluvaiheessa.
-
Esitys Syvälahden monitoimitalon valmistumisen jälkeen lakkautettavista kohteista (Lautturinkadun päiväkoti, Honkaistentie 74 parakit ja Wäinö Aaltosen koulutie 1-5 parakit ja Kukolan päärakennus) palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.
Näiden lisäksi lautakunnalle esiteltiin positiivinen erityiskohtelun mallia eli positiivista diskriminaatiota Turun kouluissa.
• Positiivinen syrjintä, positiivinen diskriminaatio tai positiivinen erityiskohtelu on toimintatapa, jossa henkilöä tai ryhmää tuetaan erityistoimin, jos hän on ilman niitä vaarassa jäädä eriarvoiseen asemaan. 

Aki Haapanen
Riikka Oksanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti