lauantai 6. huhtikuuta 2024

 Vaadi kanssamme Suomea toimimaan!



Lopussa ohjeet osallistumiseen! 

9.10.2023 Israelin puolustusministeri Yoav Gallant julisti Gazaan täydellisen saarron: ei ruokaa, ei vettä, ei sähköä, ei polttoainetta.


Täydellinen saarto avautui hieman kuuden vuorokauden tulitauon aikana marraskuussa, mutta Gazaan on päästetty kuluneen puolen vuoden aikana täysin riittämättömästi elämälle välttämättömiä tarvikkeita kaistan 2,3 miljoonalle asukkaalle. 


Kuluneella viikolla Maailman ruokaohjelma WFP ja integroidun elintarviketurvan vaiheen luokitus IPC kertoivat raportissaan Gazan katastrofaalisesta tilanteesta. Erityisesti Pohjois-Gazassa ollaan jo vaiheessa 5, joka on ’katastrofaalinen nälänhätä’. Julkaisua tehdessä jo noin 30 lasta oli tiettävästi kuollut nälkään. Todellinen luku ei ole tiedossa sotaolosuhteiden vuoksi. 28.3. tuli tieto 15:stä aliravitsemukseen kuolleesta vauvasta Etelä-Gazassa.


Israeliin on vedottu useita kertoja avun päästämiseksi kaistalle, tuloksetta. Satunnaiset ilmapudotukset eivät mitenkään korvaa tällä hetkellä noin 7 000:n rajalla seisovan rekan kuljetuksia. Yhteen lentopudotukseen mahtuu vajaa rekallinen.  


Gazalaiset eivät voi enää odottaa, jokainen päivä vie nälänhätää lähemmäksi massakuolemia. Vaadimmekin Suomea ryhtymään välittömästi toimenpiteisiin, jotta apu saadaan sitä tarvitseville ja nälkäkuolemat ehkäistään. Geneven sopimus velvoittaa sopijamaat tekemään kaikkensa kansanmurhan estämiseksi. Nyt eivät sanat ja korulauseet enää riitä, tarvitaan tekoja.


Osallistu kampanjaamme ja vaadi päättäjiltä toimia: pakotteita, diplomaattisuhteiden katkaisua ja asekauppojen lopettamista Israelin kanssa. Linkki ohjeisiin: https://tinyurl.com/nalanhataavastaan

Kiitos @apartheidhistoriaan kampanjan luomisesta! Koko raportti luettavissa: https://www.ipcinfo.org/…/IPC_Gaza_Strip_Acute_Food…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti