tiistai 23. huhtikuuta 2024

 Epävarmuuden aika Kupittaan siirtolapuutarhassa jatkuu


Vipu otti jo elokuussa 2022 kantaa Kupittaan siirtolapuutarhan suojelemiseksi ja säilyttämiseksi nykyisellään kaavamerkinnällä RP/s, olemme myös järjestäneet siellä jäseniltoja. Kannanoton löytää tästä blogista ko. vuoden ja kuukauden kohdalta. 


Kaupunginvaltuusto kuitenkin päätyi lähes yksimielisesti kaavamerkintään RP/V, jonka puitteissa eilen kaupunginhallituksessa hyväksytyt muutossuunnitelmat ovat mahdollisia, ja aluetta voidaan kehittää ensisijaisesti virkistysalueena, ei siirtolapuutarhana. 


Suunnitelmissa puhutaan mm. näköyhteyden parantamisesta, joka voi tarkoittaa esimerkiksi aluetta ympäröivän viheraidan poistamista tai harventamista. Liikenteen melua vaimentavan ja vehreyttä tuovan aidan poistaminen vaikuttaisi suoraan puutarhan viihtyisyyteen ja arvoon virkistysalueena. 


Myös monet alueella jo käynnissä olevat hankkeet, kuten päiväkotilasten mahdollisuus kokeilla palstaviljelyä esitellään suunnitelmissa uusina ideoina. Puutarhan toimijoita itseään ei uusissa suunnitelmissa juuri näy eikä kuulu, heille sen sijaan sälytetään uusia velvoitteita. Epävarmuus alueella ikävä kyllä jatkuu, suojelun kautta saavutettava pysyvyys on juuri tällä hetkellä entistä kauempana. Suora alueen alasajokaan ei ole kovin kaukaa haettua. Ylen juttu kaupunginhallituksen päätöksestä linkkinä.


https://yle.fi/a/74-20085039

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti