torstai 19. joulukuuta 2019


Vipulainen kaupunginvaltuutettu puolustaa Vimman nuorisotilaa Turun Sanomissa 12.12.

Vimmasta ei tule luopua – sijainti ja tilat ovat omaa luokkaansa

Nuoret voivat nykyään huonommin ja kokevat yhä enemmän yksinäisyyden tunnetta ja koulu-uupumusta. Tästä kertoo viimeisin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimus. Uupuneiden määrä on noussut kyselyn mukaan yli kahteenkymmeneen prosenttiin aiemmasta 16 prosentista.
Turun kaupungin reaktio tähän on lakkauttaa nuorille suunnattuja palveluita.Turun kaupunginvaltuusto päätti talouden sopeuttamissuunnitelmissaan luopua Vimman monitoimitalosta eli nuorten palveluista keskustan alueella. Pidän tätä virheenä ja erittäin huolestuttavana suuntauksena.
Vimma on nuorten taide- ja toimintatalo keskustassa, Aurakadulla, jonka etuna on erittäin hyvä sijainti ja saavutettavuus. Vimmassa järjestetään monipuolista ohjattua toimintaa, jonka lisäksi nuoret voivat hyödyntää tiloja myös omiin aktiviteetteihin kuten peleihin, teatteriryhmiin, bänditoimintaan jne.
Vimma on matalan kynnyksen paikka, jossa nuoret voivat kokoontua ja suunnitella yhdessä aktiivista vapaa-aikaa. Talossa on mediapaja, tekstiilipaja, savityöpaja, viihtyisä kahvila, kokoustila, teatteritila ja pelitila. Vimmassa järjestetään nuorille tärkeitä kursseja kuten EA- ja työhönvalmennuskursseja.
Vimman tiloja tarvitaan, kun halutaan lisätä nuorten yhteisöllistä toimintaa.Taloa käytetään aktiivisesti musiikki-, koulutus- ja muihin tapahtumiin. Erittäin tärkeää on se, että Vimman tiloissa toimii etsivä nuorisotoiminta Komppi. Vimma on tukea tarvitseville nuorille helppo paikka tulla ja siellä saadaan syrjäytymisvaarassa olevan nuoren elämä takaisin raiteille.
Vimmassa toimii myös hyvinvointialan järjestämä aktiivinen perhevalmennus.Tällaista toimintaa ei tulisi missään nimessä pyyhkäistä pois ja luopua tiloista.Kaupungin toimintasuunnitelmissa luvataan pyrkiä yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteen poistamiseen ja lisätä hyvinvointia tavoitteena terve ja hyvinvoiva, aktiivinen turkulainen nuori.
Nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn tulee suhtautua vakavasti. Keskustan alueella pitää turvata nuorille oma paikka jatkamalla Vimman hyvää toimintaa. Edellä mainittu palveluiden alasajopäätös tulee purkaa. Niin säilyy mahdollisuus nuoria voimistavaan yhteisölliseen harrastamiseen ja yhdessäoloon.
Riikka Oksanen
Turun kaupunginvaltuutettu (vas)
Kirjoittajan mielestä nuorille tulee turvata oma paikka keskustan alueella jatkamalla Vimman hyvää toimintaa.

https://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/4795769/Lukijalta+Vimmasta+ei+tule+luopua++sijainti+ja+tilat+ovat+omaa+luokkaansa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti