maanantai 15. lokakuuta 2018

Fölin runkolinjauudistuksen monet ongelmat esillä Turun Sanomissa 2.10.
 

Joukkoliikenteen tulee palvella kaikkia

Uutta joukkoliikenteen runkolinjastoa suunnitellaan ja bussilinjojen mahdolliset muutokset puhuttavat ihmisiä. Mahdollisuus nettikommentointiin uudesta linjastosta on vain osalla kuntalaisia, ja ääntä vaille tässäkin asiassa jää helposti joukkoliikennettä tarvitseva suuri joukko. Toimivia alueellisia asukasyhdistyksiä ei ole riittävästi kommentoimaan palvelupuutteita ja huolehtimaan asukkaiden eduista. 
 
Linjan 13 lopettaminen ei sovi kaupungin visioon kävijämäärien lisäämisestä ja eriarvoisuuden vähentämisestä asuinalueiden välillä. Sujuvuutta tarvitaan liikkumiseen Turun itä-länsi akselilla. Bussilla kulkemisen on oltava mahdollista jo senkin takia, että keskeiset sairaalapalvelut ovat Kunnallisairaalan alueella. 

Nyt uudet suunnitelmat bussilinjoista tehdään nopeutta ajatellen ja eikä se ole kaikille tärkeintä. Jo ennen runkobussilinjojauudistusta, uuden Fölin aikana, joitain keskustan bussivuoroja on vähennetty ikävästi.

Bussilinja 3/30 palvelut ovat huonontuneet ja Martissa asuvat ovat siitä pahoillaan. Arki-iltaisin kulku bussilla loppuu klo 21 ja viikonloppuisin jo klo 19 tai jopa klo 18. Alueella asuu hyvin paljon vanhuksia ja heidän hyvinvointinsa tae on liikkuminen sujuvasti bussilla. Myös lapsiperheet ja nuoret tarvitsevat iltavuoroja kyseiselle linjalle. 

Uuden suunnitelman mukaan tilanne vain huonontuu, sillä Martin alueelta keskustaan ja siitä jatkoon esimerkiksi länsipuolelle ei mene minkäänlaista linjaa. Tuntuu siltä, että Itäinen Pitkäkatu on iltaisin bussien boikotissa. 

Riikka Oksanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti