lauantai 10. joulukuuta 2016

Kasvatus- ja opetuslautakunnassa koettua 7.12.

Listallamme oli pääosassa sivistystoimen talouden tilanne loppuvuodesta -16 ja ensi vuonna 2017. Tämä vuosi menee miinukselle. Paljonko, sitä ei vielä tiedetä.

Kustannuksia on tullut tänä vuonna mm. siitä, että lapsien määrä on kasvanut varhaiskasvatuksessa lähes kolmella sadalla lapsella. Kunnallinen päivähoito ei ole pystynyt vastaamaan kysyntään ja palvelusetelien kustannukset ovat paisuneet yli rutkasti.


Valtuusto antoi budjettikokouksessaan lautakunnallemme ensi vuodeksi lisärahoitusta, mutta suureksi epäselvyydeksi jäi vielä se miten miljoonien loppuvaihe vaikuttaa ensi vuoden opetuksen eri sektoreilla.


Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta päätti pyytää kaupungin talousjohdolta selvityksen siitä, miten kilpailukykysopimuksen aiheuttama kustannussäästö toteutuu sivistystoimialalla siten, että henkilöstöä ei jouduta vähentämään säästötavoitteen saavuttamiseksi.


Pisa- selvitystä käsiteltiin myös jonkin verran kokouksessa. Huolestuttavaa on, että vaikka Suomi pärjää edelleen hyvin kv kouluvertailuissa, poikien taso alkaa olla jo huolestuttavasti tippunut tyttöihin verrattuna. Tähän saamme lisäselvitysten, kun lautakunnallemme järjestetään pyynnöstämme laajempi selvitystilaisuus Pisasta.

Listalla oli kaksi meidän ryhmämme selvityspyyntöä ja vastauksia niihin. Toinen koski elämänkatsomustiedon järjestämistä kouluissa ja toinen kouluvaalien aktiivisuutta. Näistä saa lisäinformaatiota parhaiten katsomalla lautakunnan pöytäkirjan.


Riikka Oksanen
Aki Haapanen
Kasvatus- ja opetusltk,
Vas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti