keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Terveisiä kaupunginvaltuustosta

Maanantaina 11.4. olin paikkaamassa Li Anderssonia ja listalla oli työllistämiseen tarkoitettujen määrärahojen lisäys. Valtuuston listalla oli esitys miljoonasta eurosta lisää työllistämistoimenpiteisiin. Aiemmin tänä vuonna on myönnetty yrityksille suunnattuja rahoja. Toivoa sopii, että sieltä löytyisi rahalle vastinetta ja oikeasti töitäkin. 

Tein tätä edeltävässä valtuuston kokouksessa valtuustoaloitteen siitä, että myös kolmannen sektorin eli yhdistysten ja kaupungin palkkatukitoimia jatkettaisiin ja niihin myönnettäisiin varoja. Valtuustoryhmämme oli kokonaisuudessaan esityksen takana.

Asia on minusta tärkeä, sillä nyt palkkatukirahat kolmannelta sektorilta puuttuvat kokonaan ja sen myötä kaivatut työpaikat. Näitä rahoja ei Te-keskuksessa ole ollut maaliskuun alun jälkeen!
Aloitteeni oli käsitelty yllättäen pikapikaa (hyvä juttu sinänsä) työllisyystoimikunnassa, jonka varajäsen olen itsekin. Päätöksessä todetaan jotenkin niin, että aloite on huomioitu ja esitys menee eteenpäin ilman tuota minun lisäystäni.Jatkoin siksi nyt valtuustossa tästä aiheesta.

Tein muutosesityksen jossa myönnettäisiin 500 000€ lisää rahaa työllisyysmäärärahoihin, palkkatukimäärärahoja kolmannelle sektorille ja kaupungille.
Se hylättiin. Seuraavana päivänä selvisi, että valtuustossa myönnetyistä lisärahoista ei mennyt mitään Te- keskuksen työllistämiskäyttöön. 

Täytyy jatkaa asian tiimoilta seuraavissa valtuustoissa. Tosiasia nimittäin on, ettei kolmannelle sektorille eli yhdistyksiin voida nyt palkata keväällä ketään. Rankkaa ja ikävää.

Riikka Oksanen
Vipu ry
pj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti