tiistai 24. kesäkuuta 2014



Tiedote
23.6.2014
 

Porvaririntama ajoi koulujen avustajaleikkaukset läpi äänin 6-7
 
Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti tänään Turun peruskoulujen avustajamääristä lukuvuodelle 2014-15. Vasemmistoliiton edustajat esittivät, että avustajia palkataan niin, että kuluvan lukuvuoden palvelutaso säilytetään. Tämä olisi tarkoittanut avustajaleikkausten peruuttamista ja noin 20 uuden avustajan palkkaamista. Vasemmistoliiton Johannes Yrtiahon Riikka Oksasen kannattamana tekemä esitys sai tuekseen kolme sosialidemokraattien edustajaa ja perussuomalaisten edustajan. 

Esitys hävisi äänin 6-7, kun kokoomus, rkp ja vihreät tukivat lautakunnan kokoomuslaisen puheenjohtajan tekemää esitystä, jossa avustajia leikattiin aiemmin päätetty määrä, mutta leikkaus painotetaan ns. yleisopetuksen kouluihin ja sitä hieman helpotetaan erityiskoulujen osalta. Yrttiaho, Oksanen ja Koivusalo (sd.) jättivät leikkauksista eriävän mielipiteen.

- Avustajaleikkaukset vietiin läpi taloudellisin perustein, mutta perusopetuksen ja koko sivistystoimialan talous on kehittynyt ennakoitua paremmin. Kahdenkymmenen uuden avustajan palkkakulut eivät syksyn osalta olisi ylittäneet edes talousarviota, arvioivat lautakunnan vasemmistoliittolaiset edustajat.

- Avustajat ovat aivan olennainen tekijä, kun perusopetuslain mukaista opetussuunnitelmaa toteutetaan. On huomattava, että myös yleisopetukseen on integroitu nykyään paljon erityistä tukea vaativia oppilaita, jotka siis tarvitsevat avustajan tukea opiskelussaan. Avustajaleikkaus asettaakin lapset eriarvoiseen asemaan perusopetuksen toteutumisen suhteen, sanovat Oksanen ja Yrttiaho.

- Lisäksi on huomattava, että Turku on saanut erityisvaltionosuutta avustajaresurssien lisäämiseksi. Myöskään ministeriö ei katso hyvällä, kun avustajaresursseja nyt leikataan. On mahdollista, että Turku vaarantaa näillä päätöksillä erityisvaltionosuuksien saamisen jatkossa, Vasemmistoliiton edustajat varoittavat.

Linkki kokoustiedotteeseen:

http://www05.turku.fi/ah/kasopelk/2014/0623009l/3108617.htm

Lisätiedot:
Johannes Yrttiaho
Kasvatus - ja opetuslautakunnan jäsen (vas)
050-4405204

Riikka Oksanen
Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen (vas)
040-5119705

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti