lauantai 28. kesäkuuta 2014

Mielipide 28.6.2014

Tämä lähti tänään Turun Sanomiin, Turkulaiseen ja Aamusetiin.

Toriparkkia ei kaivata – edelleenkään

Korkein hallinto-oikeus vahvisti keskiviikkona 25.6. kaksi vuotta sitten hyväksytyn Kauppatorin uuden asemakaavan. Näin toripankkihanke on valitettavasti taas askelen lähempänä. Viherpunainen vasemmisto ry oli yksi niistä, joiden anomus valitusoikeudesta hylättiin.

Olemme edelleen sitä mieltä, että parkin rakentamisen aikaiset vaikutukset pohjaveteen ja maaperään ovat epävarmoja eikä niiden vaikutuksiin saatu oikeudelta riittäviä ja luotettavia vastauksia. On selvää, että tilanteessa, jossa yhdyskuntasuunnittelun tulisi kaikin keinoin hillitä ilmastonmuutosta, yksityisautoiluun kannustaminen on vastuutonta politiikkaa.

Jarmo Rosenlöf kehotti Turun Sanomien haastattelussa 26.6. valittajia pohtimaan mitä tapahtuu, jos keskustaa ei kehitetä. Viherpunainen vasemmisto ry:n mielestä keskustan kehittämistä ei ole mieltä kytkeä toriparkkiratkaisuun.

Turun keskustaa elävöitetään parhaiten joukkoliikenteen sekä kävelyn ja pyöräilyn keinoin.  Monet turkulaiset epäilevät toriparkin tarpeellisuutta ja sitä vastaan on myös osoitettu mieltä. Toivommekin, että kuntalaisten näkemykset toriparkista otettaisiin päätöksenteossa huomioon.

Turun taloustilanne on tiukka. Näinä leikkauslistojen ja irtisanomisten aikoina on mielestämme todella kyseenalaista suunnitella kunnan kannalta kallista ja epävarmaa hanketta. Turkulaiset odottavatkin nyt luotettavia laskelmia taloudellisista riskeistä. Onhan aikoinaan luvattu, etteivät kuntalaiset joutuisi maksumiehiksi.

Kulttuuritapahtumat tuovat jo nyt paljon ihmisiä keskustaan ja jokirantaan. Turun keskustaa ja kaupunkia tulee kehittää ihmisiä, ei autoja varten.

Viherpunainen vasemmisto ry

Riikka Oksanen
Puheenjohtaja

Eva-Liisa Raekallio
Varapuheenjohtaja


http://www.turkulainen.fi/blogi/225689-toriparkkia-ei-kaivata-edelleenkaan 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti