perjantai 4. lokakuuta 2024

Tiedote vapaa julkaistavaksi 3.10.2024 

Viherpunainen vasemmisto ry:  

Korkein hallinto-oikeus on tänään tehnyt historiallisen päätöksen- Vipun työ on palkittu, Pukkilan tehdas pitää säilyttää 


Korkein hallinto-oikeus teki 3. lokakuuta paitsi historiallisen, myös uraauurtavan päätöksen. Turun kaupunginvaltuuston maaliskuussa 2023 tekemä päätös purkaa Pukkilan yli satavuotias massalaitos on nyt käynyt läpi kaksi oikeusastetta, ja molemmilla kerroilla lopputulos on ollut sama; kaupunginvaltuuston päätös oli laiton. 

KHOn tuoreessa ratkaisussa todetaan, että hallinto-oikeus on Viherpunainen vasemmisto ryn ja A:n valituksista kumonnut kaupunginvaltuuston päätöksen lainvastaisena, ja että hallinto-oikeuden päätöstä, jolla kaupunginvaltuuston päätös oli lainvastaisena kumottu, ei muutettu.  

Viherpunainen vasemmisto ryn valitus oli toinen niistä, jotka Turun hallinto-oikeus otti viime vuonna käsittelyyn. Ilman valituksia hallinto-oikeus ei käsittele päätöksiä. Viherpunainen vasemmisto ryn puheenjohtaja, Turun kaupungin rakennus- ja lupalautakunnan jäsenenä neljä vuotta toiminut Eva-Liisa Raekallio sanoo, että puolisentoista vuotta kestäneen oikeusprosessin päättyminen on hieno tunne: 

”Teimme valtavasti työtä asiassa. Työ ei päättynyt valitukseen, vaan teimme lisäksi vastineet joka kerta, kun Turun kaupunki teki omat lausunnot asiassa eli kesällä 2023, kun kaupunginhallitus hylkäsi valitukset yksimielisesti ja joulun alla, kun kaupunginhallitus vei asian KHO:hon. Se, että kova työ on nyt palkittu, ja Pukkilan tarina saa jatkua, tuntuu todella hienolta!” 

Viherpunainen vasemmisto ry katsoo, että nyt tehty päätös alleviivaa yhteistyön ja aktiivisuuden merkitystä, sitä miten tärkeää on seurata päätöksentekoa, ja miten isoihinkin haasteisiin tarttuminen kantaa hedelmää. Kulttuurihistoria ja perinteet eivät nyt joutuneetkaan väistymään! 

Lisätiedot: 

Eva-Liisa Raekallio 

puh. 040-2473913 

https://www.kho.fi/fi/index/paatokset/ennakkopaatokset/1727763554045.html 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti