perjantai 16. syyskuuta 2022

Turun päivä & Euroopan kulttuuriympäristöpäivä 2022 Kupittaan siirtolapuutarhassa on täynnä ohjelmaa!

Avoinna olevat puutarhojen portit sekä Euroopan kulttuuriympäristöpäivän teemailmapalloin merkityt palstat kutsuvat sisään tutustumaan monimuotoisiin palstoihin sekä niiden pitäjiin.

Taiteilija ja Vuoden Kulttuuriturkulainen 2021 Erika Adamssonin teos ’Secret Garden’ (2022) paljastetaan tapahtumapäivänä ja se on nähtävillä Kupittaan siirtolapuutarhan keskusmajalla.


Omenasato on Kupittaalla nyt parhaimmillaan! Tutkija Maarit Heinonen Luonnonvarakeskuksesta esittelee ja maistattaa Kupittaan siirtolapuutarhan perinteikkäitä omenalajikkeita.


Millainen oli Kupittaan siirtolapuutarha sota-ajan Turussa, 80 vuotta sitten? Millainen Kupittaan siirtolapuutarhan tulisi olla tuleville sukupolville? Turun yliopiston Museologian oppiaine on yhteistyössä Kupittaan ryhmäpuutarhayhdistyksen, Luonnonvarakeskuksen ja Ammattiopisto Livian kanssa käynnistänyt Kaupunkiviljelyteko-projektin, jossa tutkitaan ja tuodaan esille kaupunkiviljelyn merkitystä sota-ajan Turussa 1940-luvulla. Tapahtumassa projektista on kertomassa lisää tutkija Sirkku Pihlman Turun yliopistosta. Samalla voit kertoa ideasi Kupittaan ryhmäpuutarhayhdistyksen edustajille, mitä toiveita juuri sinulla olisi toiminnan kehittämiseksi?


Tiesitkö, että Kupittaan siirtolapuutarhassa yhdellä palstoista toimii myös luontomerkitykseen ja ilmiöoppimiseen kaupunkipuutarhassa keskittyvä päiväkoti? Sateenkaarikoto ry:n päiväkotilaisten palstalle pääset myös tutustumaan Turun päivän ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivän aikana.


Perheen nuorimmille on myös Luontopolku, joka kulkee siirtolapuutarha-alueen Uudenmaantien puoleisella puistoalueella. Ohjeet ja vinkit löytyvät puistoalueen päästä, Luontopolun starttipaikalta.

Muistahan myös käydä herkuttelemassa sadonkorjuuajan antimista, vastapaistetuista vohveleista ja grillimakkarasta Kupittaan siirtolapuutarhan keskusmajalla koko tapahtumapäivän ajan palvelevassa Kuppis Kaffilassa.


Nähdään Kupittaan siirtolapuutarhassa Turun päivän & Euroopan kulttuuriympäristöpäivän 2022 merkeissä sunnuntaina 18.9.2022, klo 12-16. 


Lämpimästi tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti