maanantai 5. syyskuuta 2022

 Kansanedustaja Johannes Yrttiahon lehdistötiedote 2.9.2022:


Kansanedustaja Yrttiaho halutaan jatkokaudelle - Natoa vastaan, rauhan, toimeentulon ja hyvinvoinnin puolesta


Vasemmistoliiton perusyhdistykset Kaerlan Naiset, Viherpunainen Vasemmistoyhdistys, Itä-Turun Vasemmistoliitto ja Työn ja tutkimuksen vasemmistoyhdistys haluavat kansanedustaja Johannes Yrttiahon jatkokaudelle kevään eduskuntavaaleissa. Ne ovat esittäneet puolueen Varsinais-Suomen piirille Yrttiahoa eduskuntavaaliehdokkaaksi.


- Syksy ja talvi tulevat Suomessakin olemaan pieni- ja keskituloisille vaikeita: hinnat nousevat, toimeentulo kiristyy, mutta todella vaikuttaviin ja arkea helpottaviin tekoihin panostetaan niukasti, Yrttiaho sanoo. 


- Sen sijaan Suomen sotilasmenot nousevat rajusti. Hallituskaudella ne on kaksinkertaistettu reilusta 3 miljardista yli 6 miljardiin. 


- Syynä on ulkopolitiikan suunnanmuutos, Nato jäsenyyteen valmistautuminen. Tämä politikkaa on ajanut Suomen myös hinta- ja energiakriisiin ja johtaa pahaan takapakkiin ilmastopolitiikassa. 


- Uhkana on syvenevä taantuma ja kasvava työttömyys, Yrttiaho varoittaa.


Eduskunnassa tarvitaan nyt kipeästi voimaa toisenlaisen politiikan taakse: ihmisten hyvinvoinnin, toimeentulon, liittoutumattomuuden ja rauhan puolustajia. 


Yhdistykset kiittelevät Yrttiahon toimintaa valtakunnan politiikassa, muun muassa Nato-hakemuksen sekä laajenevan militarismin leppymätöntä vastustamista. Ne ovat tyytyväisiä myös Yrttiahon näkyviin toimiin Turussa ja Varsinais-Suomessa. Yrttiaho on työskennellyt muun muassa Turun terveysasemakriisin ratkaisemiseksi sekä neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon lakisääteisten tarkastusten toteuttamiseksi. Turussa nämäkin peruspalvelut ovat ajautuneet pahaan kriisiin. 


Yrttiaho on tehnyt pitkään työtä paitsi ikäihmisille tärkeiden terveys- ja hoivapalveluiden myös lapsiperheiden palveluiden puolesta. Hän on vaatinut Turun varhaiskasvatuksen ja koulujen resurssien parantamista sekä puolustanut päiväkoteja ja kouluja niitä uhanneilta lakkautuksilta.


Lisätiedot:

Johannes Yrttiaho

Kansanedustaja 

Vasemmistoliitto

0504405204

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti