keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Kannanotto

Vapaa julkaistavaksi 13.4.


Turun Vasemmistoliiton valtuustoryhmä erotti perjantaina 8. huhtikuuta Johannes Yrttiahon ja Elina Sandelinin. Äänestyspäätökset, joita kaksikko on kaupunginvaltuustossa kuntavaalien jälkeen tehnyt, ovat samoja mitä näimme Vasemmistoliiton valtuustoryhmältä viime kesään asti. 


Kokoomuksen kirjoittamassa pormestarisopimuksessa sitouduttiin mm. täydennysrakentamiseen, ja kuntapalveluiden kustannusneutraaliin kehittämiseen, vaikka monet turkulaisten kuntapalvelut, esim terveydenhoito, ovat syvässä kriisissä vuosia kestäneiden leikkausten seurauksena, ja asukkaiden viihtyvyys ja ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatisivat nimenomaan viheralueiden lisäämistä kaupungeissa. 


Pormestarisopimukseen menoa perusteltiin mm. sillä, että siten saadaan paremmin omia tavoitteita läpi, ja pystytään neuvottelemaan. Muutosesityksiä ja konkreettisia parannuksia ei ole tällä kaudella juurikaan nähty, sen sijaan kokoomuslähtöisten päätösten yksimielistä hyväksyntää. Terveydenhoidon laiton tila jatkuu entisellään, kun lisärahaa ei tule.


Kaupunginvaltuustossa on tällä kaudella hyväksytty mm. Musiikkitalon ja Parkinkentän rakentamista, ja miljoonia toriparkkiin. Yrttiaho ja Sandelin ovat näissä päätöksissä äänestäneet valtuustoryhmästä ainoina hylkäyksen puolesta. Valtuuston tekemät Musiikkitalon ja Parkinkentän kaavapäätökset on sittemmin vedetty oikeuteen, turkulaisten enemmistö vastustaa niitä. Kallis toriparkki seisoo tyhjillään, ja nyt turkulaiset joutuvat turhan hankkeen maksumiehiksi. Vasemmistoliitto painotti ennen pormestarisopimusta, ettei toriparkkiin saa laittaa yhtään veronmaksajien rahaa. 


Turun Vasemmistoliiton valtuustoryhmässä pitää sallia keskustelua politiikan suunnasta ja erilaisia mielipiteitä. Toisia eristämällä ja asiattomasti leimaamalla ei synny sellaista vasemmistolaista politiikkaa, jolla kokoomuksen ökyhankkeet viimein väistyisivät peruspalvelujen todellisen parantamisen tieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti