lauantai 29. helmikuuta 2020

Mukaan Liedon palveluja puolustamaan!- 
Vielä viikonloppu aikaa
Liedon kirjastoautotoiminnan ja Tarvasjoen uimahallin kohtalo ratkaistaan Liedon valtuustossa vaikka kunnanhallitus ne lakkauttaisikin. Vielä on aikaa allekirjoittaa adressi kirjastoauton puolesta ja vedota uimahallin puolesta. Kohta pienten kuntien palvelut karkaavat kokonaan ihmisten ulottuvilta. 
Kaikilla ei ole varaa autoon tai mahdollisuuksia käydä Turussa palvelujen äärellä, Hiilijalanjäljen kasvua lisääntyvän matkustamisen myötä ei tunnu ajattelevan kukaan. Vaikka Ylen juttu on kirjoitettu siitä turhan yleisestä näkökulmasta ettei mitään ole enää tehtävissä, päätös tehdään vasta ti 3.3. eli vielä voi asiaan vaikuttaa.

******
Tässä tuore Turun Sanomien uutinen Liedon kirjastoautopalvelun ja Tarvasjoen uimahallin kohtalosta. (Pahoittelut, päätös tehtiin maanantaina, ei tiistaina). Missä olivat Vasemmistoliiton ihmiset Liedon päättävissä elimissä, missään vaiheessa lakkauttamisuutisointia ei mainittu heitä palvelujen puolustajina. Vassarit ovat vanhastaan aina puolustaneet kuntapalveluja. 

******
Liedossa loppuvat ensi elokuun alusta alkaen sekä kirjastoautotoiminta että kunnan ylläpitämä uimahalli.

Kunnanvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana talouden sopeuttamistoimina molemmat palveluverkkoheikennykset äänestysten jälkeen.
Sdp:n Matti Metsistö esitti kokouksessa, että kirjastoautotoiminta säilytetään toistaiseksi.
Metsistön esityksen mukaan seuraavan talousarvion yhteydessä oltaisiin päätetty, miten kirjastopalveluita ja toimintaa voidaan kehittää.
Esitystään kannattamaan Metsistö sai Ismo Saarisen (sd), Minna Hallanheimon (kesk) ja Henna Takatalon (kesk).
Metsistön esitys hävisi kuitenkin lakkauttamisesitykselle lopulta äänin 28–14.Yksi valtuutetuista äänesti tyhjää.
Samassa kokouksessa osana talouden sopeuttamista käsiteltiin myös kunnan ainoan uimahallin, Tarvasjoen uimahallin, lakkauttamista.
Juhani Pilpola (ps) esitti, että uimahallin lakkauttamisesta päätetään vasta sitten, kun Tarvasjoen uusi liikuntahalli valmistuu, jos uimahallikiinteistö on vielä siinä vaiheessa Liedon omistuksessa.
Hallanheimo kannatti Pilpolan esitystä, mutta se hävisi ratkaisevassa äänestyksessä lakkauttamisesitykselle ääni 31–12.
Kirjastoautotoiminnan lakkauttaminen tuo Liedolle 60 000 euron vuosisäästöt. Uimahallitoiminnan on puolestaan arvioitu maksavan Liedolle tänä vuonna noin 136 000 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti