tiistai 15. syyskuuta 2015TIEDOTE 15.9.2015 

"Torstai=toivoa täynnä" hyväntekeväisyyskonsertti palestiinalaisen päiväkodin hyväksi torstaina 24.9.  TVOlla                                                                                                                                                                    


Mitä yhteistä on palkitulla runoilijalla Juha Kulmalalla (Jaettu ensimmäinen Jarkko Laine - palkinto sija, 2011 ja Tanssiva karhu palkinto, 2014), rap-artisteilla Isimasalla feat. Chydeone, Kajo ja co., Sammal-yhtyeen Juhani Laineella ja techno-musiikin nousevalla tähdellä Jay Fish sekä mm. house-, rock- ja jazzmuusikoilla? Kaikki ovat turkulaisia(tai ainakin silloin taas Turussa) ja esiintyvät hyväntekeväisyyskonsertissa joka järjestetään Länsirannalla, miehitetyllä Palestiinalaisalueella, sijaitsevan Shuhada-päiväkodin hyväksi.  


"Torstai = toivoa täynnä" hyväntekeväisyystukitilaisuus järjestetään torstaina Turussa 24.9.2015 kello 17-23.30 TVOlla, joka kokoaa yhteen eri alojen artisteja. Ainutlaatuisesta musiikista vastaa mm. Sammaleen ja helsinkiläisen Wainot-yhtyeen soittajien sekä runoilija Juha Kulmalan yhteiskeikka. Lisäksi otetaan suora yhteys päiväkodin asukkaisiin, katsotaan valokuvaesitys, tutustutaan dokumenttitelttaan ja paikalla on vastaamassa kysymyksiin entisiä ihmisoikeustarkkailijoita. 


Tuki kerätään lipputulojen ja oheismateriaalin avulla. Lipun ostajien kesken arvotaan ainutlaatuinen palkinto ja ensimmäiset 30 ennakkoon ja ovelta pääsylipun ostanutta saa erikoislahjan. Tuki kanavoituu Länsirannalla toimivan HIRN (Hebron International Resourse Network) kautta.  Järjestö tukee aktiivisesti mm. alueen päiväkoteja ja kouluja. 


Shuhada-päiväkoti sijaitsee Länsirannan suurimmassa kaupungissa Hebronissa, jota miehitysjoukot hallitsevat mm. kontrolloimalla kaikkia kaupungin sisäänkäyntejä. Päiväkoti sijaitsee entisellä keskuskadulla, joka on ollut suljettuna mm. palestiinalaisambulansseilta vuodesta 2000 lähtien. Alueelta on suljettu yli 1000 palestiinalaiskauppaa ja perheet ovat muuttaneet pois, koska vesi, sähköt ym. on katkastu palestiinalaisilta. Alueen siirtokuntalaiset nauttivat peruspalveluista.  


Päiväkodin arkikuvaan kuuluvat aseistetut sotilaat, rajapoliisi, siviilipoliisi ja siirtokuntalaiset.  Alueella on kameravalvonta, tarkastuspisteitä ja sotilaat tekevät ruumiintarkastuksia, kotietsintöjä ja käyvät myös päiväkodin alueelle. Alaikäiset joutuvat väkivallan kohteiksi ja päiväkodin vieressä on tie, joka on kielletty vain palestiinalaisilta eli myös päiväkodin lapsilta. Lapsen astuessa tielle, hänet voidaan pidättää tai jopa ampua. Tälle alueelle palestiinalaisen omistama tyhjä rakennus muutettiin päiväkodiksi paikallisten ja kansainvälisten aktivistien sekä ihmisoikeuspuolustajien yhteisvoimin vuonna 2013.


Rami Kolehmainen toimi itse kaupungissa ihmisoikeustarkkailijana, ihmisoikeus- ja mediakouluttajana sekä järjestötehtävissä vuosina 2013-2015. Tuona aikana hän tarjosi läsnäolevaa suojelua mm. päiväkodin pikkulapsille ja opettajille. 


Hyväntekeväisyystilaisuudella on suora vaikutus päiväkodin ja sen pienten asukkaiden olemassaoloon.
Tapahtumaan sekä sen sisältöön liittyviin kysymyksiin sekä haastattelupyyntöihin vastaa Rami Kolehmainen.


Rami Kolehmainen
diderot38@hotmail.com
050 346 6063

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti