tiistai 5. helmikuuta 2013

Vegeruokakursseilla parempaan maailmaan

Viherpunaisen vasemmiston vaaliteeseissä, joita voi ajatella myös Vipun ohjelmana, on
  • Ajamme monipuolisen kasvis- ja lähiruoan lisäämistä kaupungin organisaatioiden hankinnoissa. Luomua ja reilun kaupan tuotteita on suosittava. Arkipäivän valinnat Turussa vaikuttavat ympäristöön ja ihmisten sekä tuotantoeläinten elämään kaikkialla.
  • Edistämme ympäristön ja ympäristöeettisyyden alueella toimivien yhdistysten ja kansanliikkeiden äänen kuuluvuutta kaupungin politiikassa. Tavoitteenamme on myös parantaa näiden tietämystä  kunnallispolitiikkaan vaikuttamisessa.

Nyt näitä tavoitteita ajetaan ihan käytännön kautta, sillä järjestämme yhdessä Kulttuuriyhdistys Ida ry:n kanssa kaksi vegaanisen ruuan kurssia kulttuuriolohuoneella. Kurssit on suunnattu ihan kaikille ruuanlaitosta kiinnostuneille, eikä mitään liian monimutkaista tehdä. Vaikka osallistujat eivät olisikaan kaupungin luottamustoimissa huseeraavia ihmisiä, vaikuttaa tämä silti tavoitteen ajamiseen. Mitä useammat ihmiset oppivat itse tekemään eläimetöntä ruokaa, sitä useammat menettävät taikauskoisen kauhunsa sitä kohtaan ja edelleen osaavat vaatia sitä myös muissa yhteyksissä.

Kurssin vetäjä (allekirjoittanut) on aktiivi paitsi Vipussa, myös Eläinsuojeluliitto Animalian Turun alueosastossa sekä Turun luonnonsuojeluyhdistyksessä. Näin yhteys poliittisen toiminnan ja muun kansalaisaktiivisuuden välillä voimistuu.

16.2. klo ja 9.3. klo 12–16 Vegeruokakurssi. Kursseilla opetellaan tekemään arkista ruokaa vegaanisena. Kummallakin kerralla tehdään jokin pääruoka ja jälkiruuaksi leipomuksia.
Osallistumismaksu 8€/kerta.
Ohjaajana Jari Kärkkäinen.
Paikkana Martin Kulttuuriolohuone, Stålarminkatu 3
Ilmoittautumiset Kulttuuriolohuoneelle puhelimitse: 050 360 7220 tai sähköpostitse (kulttuurihuonemartti@gmail.com). Kannattaa olla nopea, koska paikkoja on rajoitetetusti! Voit osallistua vain toiseen tai molemmille kurssikerroille. Kurssin järjestävät yhteistyössä Vipu ry ja Ida ry.
Facebookmainos kursseista http://www.facebook.com/events/383978831699244/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti