Rauha Palestiinaan


Olemme järjestäneet Rauha Palestiinaan-aiheisia tapahtumia ja pitäneet teemaa eri tavoin esillä jo kymmenisen vuotta. Tavoitteena on ollut käsitellä monipuolisesti Israelin ja Palestiinan välisiä suhteita ja lisätä suomalaisten tietoisuutta Gazan ja Länsirannan tilanteesta. Mistä konflikti johtuu? Mitkä ovat mahdollisuudet rauhaan? Mitä me voimme tehdä palestiinalaisten auttamiseksi ja rauhan edistämiseksi? 

Sahar Vardi ja Ahmad Abu Artema

Mukaan on mahtunut mm. suuren osallistujamäärän saanut solidaarisuuspurjehdus Saaristomerellä Ship to Gaza-kipparimme Wellu Koiviston innoittamana v. 2015 jolla oli mukana mm. Bruno Jäntti, Koiviston matkapäiväkirjaa ja useita, monipuolisia keskustelutilaisuuksia. Ne ovat keränneet paljon väkeä, esim. tammikuussa 2020 yhdessä Rauhanpuolustajien ja ICAHD Finlandin kanssa järjestetty Peace Forum- Eyes on Gaza oli todellinen yleisömenestys, vierainamme olivat runoilija Ahmad Abu Artema ja aktivisti Sahar Vardi. 

Maalis-ja joulukuussa 2022 olimme epävirallisesti mukana järjestelyissä, mm. autoimme kaikessa mainostamisessa kun ICAHD Finland ja Suomen Rauhanpuolustajat järjestivät Turussa Palestiina-iltoja. Tilaisuuksissa alustivat ja keskustelivat ICAHD Finlandin pj Syksy Räsänen, toimittaja Zena Agha, ilmastonmuutosaktivisti Yaára Peretz sekä aktivisti Estee Chandler ja tutkija Majed Abusalama.

Vipu sai Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton kevätpiirikokouksessa 27.4.2021 läpi aloitteen rauhantyöryhmän perustamisesta Vasemmistoliittoon. Aloite eteni piirikokouksen päätöksellä puoluehallituksen käsittelyyn. Kesän 2022 puoluekokouksessa toimme rauhantyöryhmäasian uudelleen keskusteluun ja päätettäväksi puoluekokousaloitteena, aloite jäi odottamaan käsittelyä kokouksen jälkeen. Rauhantyömme jatkuu aktiivisena.

Syksy Räsänen,Ya’ara Peretz ja Zena Agha

Blogiamme ja Facebook-sivuamme kannattaa seurata, menneet ja tulevat Palestiina-tilaisuudet löytyvät sieltä. Tässä esim. Wellun matkapäiväkirjan ensimmäinen postaus 1.6.2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti