Rauha Palestiinaan


Olemme järjestäneet Rauha Palestiinaan-aiheisia tapahtumia ja pitäneet teemaa eri tavoin esillä jo kymmenisen vuotta. Tavoitteena on ollut käsitellä monipuolisesti Israelin ja Palestiinan välisiä suhteita ja lisätä suomalaisten tietoisuutta Gazan ja Länsirannan tilanteesta. Mistä konflikti johtuu? Mitkä ovat mahdollisuudet rauhaan? Mitä me voimme tehdä palestiinalaisten auttamiseksi ja rauhan edistämiseksi? 

Mukaan on mahtunut mm. solidaarisuuspurjehdusta Saaristomerellä Ship to Gaza-kipparimme Wellu Koiviston innoittamana v. 2015 jolla mukana mm. Bruno Jäntti, Koiviston matkapäiväkirjaa ja useita, monipuolisia keskustelutilaisuuksia, joista viimeisimpänä tammikuussa 2020 yhdessä Rauhanpuolustajien ja ICAHD Finlandin kanssa järjestetty todellinen yleisömenestys Peace Forum- Eyes on Gaza, vierainamme runoilija Ahmad Abu Artema ja aktivisti Sahar Vardi. 

Vipu sai Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton kevätpiirikokouksessa 27.4.2021 läpi aloitteen rauhantyöryhmän perustamisesta Vasemmistoliittoon. Aloite etenee piirikokouksen päätöksellä puoluehallitukseen. Upea juttu ja hienoa jatkoa vuosikaudet jatkuneelle rauhantyöllemme!

Blogiamme ja Facebook-sivuamme kannattaa seurata, menneet ja tulevat Palestiina-tilaisuudet löytyvät sieltä. Tässä esim. Wellun matkapäiväkirjan ensimmäinen postaus 1.6.2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti