maanantai 6. toukokuuta 2024

 Retki Turun taidemuseon Pohjoistuulen metsä- näyttelyyn


Tule mukaan tutustumaan ikimetsää esittelevään valokuvanäyttelyyn torstaina 16. toukokuuta klo 17.30 alkaen! Näyttely on päätösosa kahden valokuvaajan, Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon, pohjoisia havumetsiämme käsittelevälle metsätrilogialle. Tapahtuman kuva on Sanni Sepon teos ”Honkavaaralla” vuodelta 2023.


Näyttelyn kuvat ovat peräisin luonnonmetsistä suojelualueilta, joita on enää muutama prosentti maamme metsäpinta-alasta. Näyttelyn kuvaamaa metsäluontoa ei näe juuri missään, kun tehometsätalous ja sen seurauksena kiihtynyt luontokato on muuttanut sitä merkittävästi. Valokuvissa näkyykin metsämaisemaa, jossa luonnon monimuotoisuus, biodiversiteetti on rikkumatonta.


Näyttelyn teema liittyy vahvasti myös tuleviin europarlamenttivaaleihin. EU- parlamentti hyväksyi helmikuun lopulla luontokadon pysäyttämiseen ja luonnon monimuotoisuuden palauttamiseen tähtäävän ennallistamisasetuksen äänin 329 puolesta, 275 vastaan. Sen tavoitteena on luonnontilan parantaminen laajasti sekä suojelualueilla, että niiden ulkopuolella.


Ennallistamisasetus on hyväksyttävä jäsenmaissa ennen sen voimaanastumista. Asetus on kuitenkin kaatunut jäsenmaiden vastustukseen, muun muassa pääministeri Petteri Orpo on ilmoittanut, ettei Suomi aio tukea asetusta EU- parlamentin hyväksymässä muodossa. Suomi on kuitenkin sitoutunut useisiin erilaisiin suojelutavoitteisiin. Asetus saatetaan ottaa muokattuna käsittelyyn kesäkuun eurovaalien jälkeen.


Tavataan Taidemuseon edessä (Aurakatu 26) torstaina 16. toukokuuta klo 17.30. Jotta saisimme ryhmäalennuksen, 8 euroa/henkilö, ryhmän pitää olla vähintään 10 henkeä. Kannattaa siis tulla mukaan!


Voidaan kelien salliessa jäädä näyttelyn jälkeen Puolalanpuistoon piknikille. Yhdistys tarjoaa jonkin verran vegaanista purtavaa ja -juomaa, kannattaa kuitenkin ottaa omat eväät. Jotta osaamme varata riittävästi eväitä, kannattaa ilmoittautua ti 14.5. mennessä osoitteeseen eva-liisa.raekallio(at)turku.fi

Ilmoittautuminen ei kuitenkaan ole edellytys osallistumiselle.


Tervetuloa mukaan!


Järj. Viherpunainen vasemmisto ry 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti