maanantai 18. syyskuuta 2023

Kannanotto 18.9.2023

Turussa toteutettava kunnalliset eläinlääkäripalvelut 

Viherpunainen vasemmisto ry on huolissaan siitä, että Turku on jättänyt pieneläinklinikan lääkärin viran täyttämättä jo kymmenen vuoden ajan. Virka on ollut olemassa varauksena, mutta siihen ei ole haettu lääkäriä, virkaa ei ole siten täytetty eikä sen täyttämiseen ole vuosiin varattu rahaa budjetista. 


Nyt olisi täydellinen, oikea ja jopa välttämätön aika korjata tämä Turun eläinsuojelun, median ja tuoreen kuntalaisaloitteen esiin nostama vääryys. Puute halvemmista eläinlääkäripalveluista, ja sen vaikutukset vähävaraisten mahdollisuuksiin pitää lemmikkiä, on puhuttanut jo vuosia. Nyt tämä aihe on saanut tuulta purjeisiin, ja poliitikkojen on tartuttava asiaan jo tänä vuonna. Päätökset valtuustoryhmissä tehdään nyt.


Kunnallisten eläinlääkäripalvelujen palautus Turkuun on ollut yhdistyksemme Viherpunainen vasemmisto ryn tavoite siitä lähtien, kun palvelu lakkautettiin edellisen lääkärin jäätyä eläkkeelle vuonna 2012. Turun pitää hoitaa velvollisuutensa, eikä laistaa siitä vuodesta toiseen. Kunnan eläinlääkäripalvelujen tarve on uudessa kuntalaisaloitteessa perusteltu hyvin. Siinä todetaan miten olisi kaikkien kuntalaisten etu, että palvelut löytyvät kotikunnasta pienituloisillekin. Kohtuuhintaisten ja jopa edullisten palveluiden myötä lisääntyy tarve kohtuullistaa yksityisten klinikoiden hintoja. 


Viherpunainen vasemmisto ryn mielestä kaupungin tehtävä ei ole edistää kansainvälisen pääomasijoittajan voitontavoittelua eläinlääkäribisneksessä, vaan turvata myös pienituloisille kaupunkilaisille laadukkaat lemmikin terveydenhuoltopalvelut.


On selvää, että vähävaraisella on oikeus lemmikkiin, joka voi olla ainut kaveri ja henkinen tuki tässä kovassa maailmassa. Lemmikkien tuomat positiiviset terveysvaikutukset kaikenikäisille tunnetaan ja tiedetään. Ensisijaisesti on turvattava lemmikkien oikeus saada hoitoa omistajansa varallisuudesta riippumatta.


Hyvä, lemmikkien kanssa elettävä arki on suotava kaikille, ei harvoille!


Viherpunainen vasemmisto ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti