torstai 2. kesäkuuta 2022

 

Rauhanpiknik 8.6.


Viherpunainen vasemmisto on Turun Vasemmistoliiton yhdistys, joka on toiminnassaan aina ottanut huomioon rauhantyön ja panostanut siihen erityisesti. Olemme mm. järjestäneet vuosien varrella useita Palestiina- projekteja, tapahtumia ja keskustelutilaisuuksia. 


Yhdistyksemme jäsen ja aktiivi Wellu Koivisto oli mukana kansainvälisellä Ship to Gaza- purjehduksella. Pyrkimys oli murtaa Gazan saarto ja viedä tarpeellisia tarvikkeita alueelle. Rauhanomainen kehitys Palestiinassa ja Israelin harjoittama apartheid ja törkeä ihmisoikeuksien laiminlyönti nyt koronapandemian aikaan ja edelleen ovat huolettaneet meitä. Jatkamme keskustelua mm. tästä tulevissa tapahtumissamme. 


Palestiinan tilanne ei ole parantunut. Maailmanpoliittisen tilanteen kiristyessä ja sotilaallisen liittoutumisen häämöttäessä yleinen rauhantyö on aiempaakin tärkeämpää. Näitä ja monia muita rauhanpolitiikan keskeisiä kysymyksiä tulisi Vasemmistoliiton puolueena nostaa omissa keskusteluissaan ja tuoda niitä esiin julkisuudessa. Olemmekin tehneet 10.-12.6. pidettävään puoluekokoukseen aloitteen rauhantyöryhmän perustamisesta puolueeseen.


Kun globaali eriarvoisuus poistuu, maailma on rauhallisempi paikka asua ja olla. Rauhan ohella kansalaisten hyvinvointi on yhteiskuntarauhan kannalta keskeinen asia. 


Järjestämme rauhanpiknikin keskiviikkona 8.6. Tapaamme Kupittaan lähteellä klo 18, etsimme hyvän piknikpaikan. Tarjolla on jonkin verran piknikevästä, pääasiassa mennään nyyttärimeiningillä.


Tervetuloa keskustelemaan ajankohtaisista rauhankysymyksistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti