keskiviikko 18. toukokuuta 2022

 Kupittaan siirtolapuutarhan kohtalo edelleen liipasimella

- allekirjoita adressi!

Turun kaupunkiympäristötoimialan apulaispormestari vaihtuu toiseen kokoomuslaiseen, mutta Kupittaan siirtolapuutarhasta halutaan edelleen eroon, eikä ratikankaan eteneminen ole todennäköistä.

https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000008819125.html

https://www.adressit.com/turun_kupittaan_siirtolapuutarha_on_sailytettava__kolonitradgarden_i_kuppis_i_abo_bor_bevaras__the_allotment_garden_kupittaa_in_turku_has_to_be_preserved

Kannattaa myös huomata, että vaikka kaupunkiympäristölautakunnassa esitettiin viime joulukuussa puutarha-alueen säilyttämistä, esityksen muotoilussa ei suljeta pois osittaista rakentamista tai alueen muuttumista. Tässä lienee jätetty varaa pormestarisopimuksen mukaiselle täydennysrakentamiselle. Kupittaan siirtolapuutarha-alueen rauhallinen tulevaisuus pitäisi varmistaa nimeämällä se kaavassa varsinaiseksi siirtolapuutarha-alueeksi, ja lisäksi varustaa suojelumerkinnällä. Tässä poiminta ko. joulukuun kokouksesta, sekä linkki kokouspöytäkirjaan. 


”Kuudennessa äänestyksessä äänestettiin esittelijän muutetun pohjaehdotuksen ja Jakobssonin Harjuniemen kannattamana tekemän seuraavansisältöisen muutosehdotuksen välillä:

”C -merkintä poistetaan Kupittaan siirtolapuutarha-alueelta ja korvataan RP/V –merkinnällä: "RP/V Siirtolapuu-tarha-alue / Virkistysalue

Alue on varattu siirtolapuutarha- ja virkistyskäyttöön. Alueelle voidaan yksityiskohtaisemman suunnitelman pohjalta toteuttaa siirtolapuutarhatoimintaa tai virkistystä palvelevia rakenteita ja rakennuksia. Aluetta koskevien hankkeiden yhteydessä on pyrittävä lisäämään alueen yleistä virkistyskäyttöä. Alueen suunnittelussa ja käytössä tulee ottaa erityisesti huomioon siirtolapuutarhan kulttuurihistorialliset, maisemalliset ja puutarhataiteelliset arvot.”

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän muutetun pohjaehdotuksen puolesta äänestivät Hellsten, Toivari, Kallio, Åland, Perho, Vierimaa, Manni ja Valkonen.

Jakobssonin Harjuniemen kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänesti heidän lisäkseen Kaunislahti, el-Khatib ja Muurinen.

Esittelijän muutettu pohjaehdotus tuli päätökseksi äänin 8-5.”


https://ah.turku.fi/kylk/2021/1214032x/4540132.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti