maanantai 18. lokakuuta 2021

 Julkilausuma 18.10.


Päätös musiikkitalon paikasta tehtävä avoimesti ja vastuullisesti 


Haluamme 18.10. pidettävän valtuuston kokouksen esitykset ja vaihtoehdot julkisiksi, ja avata keskustelua. Päätöstä Itsenäisyydenaukiosta uuden musiikkitalon paikkana pyritään kiirehtimään, ja vaihtoehtojen harkinta oltaisiin sitomassa vain yhteen ratkaisuun tulevassa valtuuston kokouksessa.


Sopivia paikkoja massiiviselle musiikkitalolle parkkiratkaisuineen ja liikennejärjestelyineen on Turussa jo olemassa. Vetoaminen aikatauluun ja sitä kautta päätöksen kiirehtiminen on väärin, Turulle tyypillistä hankkeiden sekamelskaa pitää välttää.


On huomioitava, ettei ennen kuntavaaleja tiedetty pormestariohjelman sitovan Itsenäisyydenaukiolle rakennettavaan musiikkitaloon. Näin ollen asialle ei ole äänestäjiemme valtuutusta. Kaupunginorkesterin väistötilat on nyt jätetty kokonaan pois harkinnasta, mutta ne tarvitaan. Jos vaihtoehtoinen paikka löydetään ja vanhan konserttitalon jatkosta päätetään, voidaan asiaa edistää hyvän päätöksenteon kautta. Tällöin lakisääteiset prosessit kaavoituksessa ja eri osapuolten sekä kansalaisten kuuleminen hoituvat oikeudenmukaisesti. 


Viherpunainen vasemmisto ry ei kannata musiikkitalon rakentamista Itsenäisyydenaukiolle. Itsenäisyydenaukio on perustettu 1970-luvun puolivälissä Valtion virastotalon eduspuistoksi ja  sulautuu hienosti jokimaisemaan. Se on kesäisin suosittu oleskelupuisto ja nimenomaan kaunis kokonaisuus, jonka käyttöä kuntalaisten vapaa-aikana voidaan parantaa. Puisto kuuluu Kansalliseen kaupunkipuisto- kokonaisuuteen. Kiire musiikkitalon kanssa ei saa olla niin kova, että keskeiset puistot ja aukiot jäävät merkityksettömiksi.


Uuden musiikkitalon paikka voidaan löytää Hämähäkkitontilta tai 

sataman alueelta. Avoimuus ja vaihtoehtojen esittely kuuluvat hyvään ja demokraattiseen kuntapolitiikkaan.


Viherpunainen vasemmisto ry

Turun Vasemmistoliiton puolueosasto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti