tiistai 17. elokuuta 2021


Viherpunainen vasemmisto ry:

Pormestarimallilla mennään- kuntapalvelut eivät parane lisäleikkauksilla


Turun Vasemmistoliiton edustajisto päätti lauantaina 14.8. hyväksyä kokoomuksen laatiman pormestarisopimuksen äänin 54-25. Sopimuksessa valmistaudutaan  mm. ratapihan elämyskeskukseen, tuottavuuden kasvattamiseen, talouskuriin ja valtuuston enemmistön jo aiemmin hyväksymiin leikkauksiin kuntapalveluista. Turun Vasemmistoliitto on tähän saakka profiloitunut paitsi elämyskeskuksen, myös yltiökalliiden rakennushankkeiden vastustajana ja erityisesti kuntapalvelujen puolustajana.


Turkulaisten terveydenhoito on ollut jo kauan kriisissä rahapulan takia, ja opettajat uupuvat niin varhaiskasvatuksessa kuin kouluissa liian suurien lapsiryhmien takia. Koronapandemia on entisestään heikentänyt tilannetta, esimerkiksi terveydenhoito on täysin jumissa. Pormestarisopimus ei tarjoa tähän mitään ratkaisuja, päinvastoin kuntapalveluita kehitetään sen mukaan kustannusneutraalisti. Lisärahoitusta tarvitaan kuitenkin kipeästi.


Viherpunainen vasemmisto ry katsoo, että kiireellisintä Turussa ei ole elämyskeskus tai miljoonien rakennushankeinvestoinnit, vaan lisäraha mm. hoitojonojen purkamiseen, henkilökunnan palkkaamiseen ja näin aito puuttuminen kaupungin henkilöstön uupumukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti