tiistai 24. maaliskuuta 2020

Raportti rakennus- ja lupalautakunnan kokouksesta 19.3.

Tuntui oudolta kokoustaa poikkeustilaoloissa mutta kyllä se lopulta onnistui. Kokous pidettiin Skypen välityksellä ja ne tullaan pitämään etänä toistaiseksi. Oikeastaan on hyvä että yhteiskunnan toimintoja pyritään ylläpitämään. Me luottamushenkilöt olemme aiempaakin tärkeämmässä roolissa siinä, että teemme työtämme myös tässä tilanteessa. Vaikka oudolta tuntuukin.
Asioina oli mm. lasisen toimistotilan rakentaminen Hotelli Marinan yhteyteen, lausunnon antaminen Turun hallinto-oikeudelle Suntionkulman kerrostalosta tehdystä valituksesta ja lisää selittämätöntä puunkaatoa.
Marinan lisärakennushan oli meillä lautakunnassa 29.12.2018, esitin tuolloin luvan pöytäämistä koska lisärakennus ei sellaisenaan sopinut Marinan tyyliin. Oli suorastaan ruma. Läpi meni silti sellaisenaan. Viime torstaina esillä oli lasisen toimiston rakentaminen Marinan eteen ja yhteyteen. Pohjaesitys ei huomioinut museokeskuksen ehtoja, ja museon näkemyksen merkitys toki nähdäkseni korostuu kun kyse on asemakaavamerkinnällä suojellusta rakennuksesta. Teinkin palauttamisesityksen, laitan sen omana postinaan taas. Vihreiden Wessman kannatti ja äänestimme, pohjaesitys voitti äänin 11-2. Ainakin yritimme. Myös Turun Sanomat huomioi äänestyksen lauantain lehdessään.
Kokouksessa käsiteltiin myös lautakunnan lausunto hallinto-oikeudelle, kun Nummessa kerrostalokolossien rivi vaan tiivistyy ja siitä oli valitettu. Lausunto oli valituksen hylkäämisen kannalla, esitin lausunnon pöytäämistä koska ilmeisesti naapureille aikanaan järjestetty katselmus kohteessa koski eri rakennuslupaa mitä nyt haettiin, ja koin että lautakunnan olisi hyvä saada lisäaikaa perehtymiseen. Kannatusta ei tullut joten kielteinen lausunto lähti oikeuteen.
Huhkolaan oli myönnetty parinkymmenen puun kaatolupa. Turku siis jatkaa holtitonta linjaansa. Pidän isona ongelmana myös sitä, ettei näitä maisematyölupia tuoda läheskään aina luottamushenkilöiden käsittelyyn. Urkkapuiston taannoinen puunkaato muodosti säännön poikkeuksellaan...

Eva-Liisa Raekallio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti