torstai 8. lokakuuta 2015

Vipu liikkeellä

Tässä alla uunituore mielipiteemme, joka lähti tänään Turun Sanomille. 

Valokuva on viime viikonlopulta, kun vipulaiset jakoivat Turun kirjamessuilla Kohti ekologista elämäntapaa-ohjelmaa, Punavihreä tulevaisuus-asiakirjaa ja Kansan Uutisia. Kansan Uutisia oli ikävä kyllä tilattu messuille liian vähän, joten sitä jaettiin niin kauan kuin sitä riitti.

Eva-Liisa Raekallio 




Turussakin panostettava nyt pyöräilyn edistämiseen ja joukkoliikenteeseen

Volkswagenin dieselmoottoreiden ohjausjärjestelmästä paljastui äskettäin ohjelma, jolla moottorin päästöt saatiin näyttämään todellista pienemmiltä. On ilmennyt, että samanlainen mekanismi on käytössä useissa muissakin automerkeissä. Viherpunainen vasemmisto ry katsoo, että tällainen toiminta on todella vastuutonta aikana, jolloin ilmastonmuutosta pitäisi maailmanlaajuisesti kaikin keinoin hillitä. Toisaalta tämä on myös yritysten äärimmäisyyksiin menevän voitontavoittelun suora seuraus.

Mielestämme päästöhuijaus osoittaa selvästi, ettei yksityisautoilun "tempuilla" päästöjä saada laskettua. Siksi on syytä pyrkiä vähentämään päästöjä myös kaavoituksen kautta. Viherpunainen vasemmisto ry katsookin, että Turun suunnitelma toriparkista asettuu näiden uutisten myötä entistäkin arveluttavampaan valoon. Autoilun tukemisen sijaan Turussakin pitää tässä vaiheessa panostaa toimivaan pikaraitotiehen, kehittää matalan kynnyksen joukkoliikennettä, sekä parantaa pyöräilymahdollisuuksia.

Humalistonkadun pyörätien läpimeno on erinomainen ja kauan odotettu alku siihen, että kaupunkeja ryhdyttäisiin kokonaisuutena suunnittelemaan nykyistä enemmän pyöräilijöiden, jalankulkijoiden, sekä joukkoliikenteen näkökulmasta. Viherpunainen vasemmisto ry:n mielestä nyt on korkea aika luopua autoilukeskeisestä yhdyskuntasuunnittelusta.


Riikka Oksanen
Puheenjohtaja
Viherpunainen vasemmisto ry

Eva-Liisa Raekallio
Varapuheenjohtaja
Viherpunainen vasemmisto ry




Vipulaisia kirjamessuilla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti