tiistai 7. toukokuuta 2013

TIEDOTE


Julkaisuvapaa 7.5.2013Viherpunainen vasemmisto ry valittaa toriparkista korkeimpaan hallinto-oikeuteen


Turun toriparkkia mahdollistavaa kaavaa ei tule mielestämme hyväksyä. Turun hallinto-oikeus hylkäsi valituksemme 5.4.2013 kaupunginvaltuuston toriparkkia puoltavasta päätöksestä. Toriparkin rakentaminen tuo mukanaan suuria ympäristö- ja liikennevaikutuksia, joita ei kuitenkaan selvitetty tarpeeksi kaavaa valmisteltaessa. 

Valituksemme perustuu siihen, että kaava kaatui aiemmin ympäristö- ja liikennevaikutusten riittämättömiin selvityksiin. Tällä kertaa esimerkiksi selvitysten pohjavesimallinnus ei käynyt läpi käsittelyä ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa koska katsottiin, ettei lautakuntakäsittelyä tarvittu. Mielestämme uusissa selvityksissä on tuotu esiin sellaisia toriparkin mukanaantuomia ongelmia, jotka olisi tullut ottaa huomioon ja myös käsittelyyn lautakunnassa.

Liikenne lisääntyy rakentamisen aikana paikoittain jopa 50 %, mutta näiden lisäysten vaikutuksia ei ole selvityksissä käyty läpi perusteellisesti.

Vaadimme toriparkkikaavan kumoamista ja sen palauttamista uuteen valmisteluun. Kumoamisen lisäksi vaadimme puolueettomia asiantuntijalausuntoja pohjavesiselvityksistä.Sampsa Suominen-Suvisaari

Riikka Oksanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti