Mikä on Vipu?

Vipu on Turun vasemmistoliiton jäsenyhdistys. Otamme kantaa mm. kaupunkimme ympäristökysymyksiin, kunnalliseen päätöksentekoon ja asukasdemokratian toteutumiseen kaupunkisuunnittelussa. Haluamme olla hereillä, kun asioista ympärillämme päätetään. Siksi perehdymme asioihin huolella, valmistelemme tarpeen mukaan kannanottoja ja osallistumme aktiivisesti kaupunkiamme koskevaan kansalaistoimintaan. 

Jäsenistöllemme on tyypillistä, että he toimivat useilla sektoreilla aktiivisesti, niin ympäristökysymyksissä, arvokkaiden rakennusten säilyttämisen puolesta, kulttuurialalla kuin myös sosiaali- ja terveysalan kysymysten parissa. Vipulaisia vaikuttaa tällä hetkellä mm. Turun kaupunginvaltuustossa, ja kaupungin yhtiöiden hallituksissa. Kannustamme Turun kaupungin luottamustehtävissä toimivia vipulaisia kirjoittamaan tehtävästään raportteja julkaistavaksi tässä blogissa ja Vipun facebook- sivulla, niitä kannattaa lukea jos haluaa tietää, mitä turkulaisia edustavat luottamushenkilöt tekevät.

Vipu on toiminut vuosien ajan Turun toriparkin rakentamista vastaan, kaudella 2017-2021 erityisesti kaupunkimme rakennus- ja lupalautakunnassa, sama vipulainen jatkaa siellä nyt varajäsenenä. Olemme eri luottamustehtävissä toimineet  mielenterveysmäärärahojen lisäämisen puolesta, ja järjestäneet useampia yleisötilaisuuksia mielenterveydestä ja mielenterveyspalveluiden surkeasta tilanteesta. Helmikuussa 2021 pidimme viimeisimmän, nyt webinaarina nuorten mielenterveydestä ja etsivästä nuorisotyöstä.  Olemme järjestäneet useita etätilaisuuksia pandemian aikana. Vipussa toimiminen on kiinnostavaa ja osallistavaa! Jäsenenä voit ideoida kanssamme tapahtumia ja keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista.

Eläinten oikeudet ovat yhdistyksellemme tärkeitä ja olemmekin järjestäneet vegaanisen ruoan kursseja keväästä 2013 saakka.  Kesällä 2018 järjestimme purjehduksen Seilin saarelle Raision pioneerien Aina- laivalla, tutustuimme Saaristomeren tutkimuslaitoksen mikromuovitutkimukseen. Vipun pj Eva-Liisa oli  saman vuoden maaliskuussa tehnyt lautakunta-aloitteen mikromuovien ja kemikaalien poistamiseksi 300 000 hengen jätevedet käsittelevän Kakolan jätevedenpuhdistamon prosessissa.

Kansalais- ja ympäristöjärjestöt ovat meille tuttuja ja läheisiä kumppaneita. Olemme tehneet paljon yhteistyötä esim. Animalian ja ITU ryn kanssa. Tammikuussa 2020 järjestimme todelliseksi yleisömenestykseksi osoittautuneen Palestiina Rauhanfoorumin yhteistyössä Rauhanpuolustajien ja ICAHD Finlandin kanssa, vierainamme runoilija Ahmad Abu Artema ja aktivisti Sahar Vardi.  Meillä on aktiiveina mm. Ship to Gaza- purjehduksille useampaan kertaan osallistunut tunnettu ihmisoikeusaktivisti Wellu Koivisto, ja Suomen Luonnonsuojeluliiton pysyvänä asiantuntijana EUn ja Suomen kemikaalilainsäädäntöä valmistelevassa kemikaalineuvottelukunnassa toimiva Eva-Liisa, joka on siellä ainoa luonnonsuojelija. Hän toiminut myös mm. Attacin puheenjohtajana ja sen Hiekanjyvät- jäsenlehden päätoimittajana.

Turun vasemmistoliiton ympäristöohjelman teossa olemme olleet mukana kahdesti, ohjelmiin voi tutustua osoitteessa www.turunvasemmisto.fi Meitä oli Varsinais-Suomen Vasemmistoliiton ekologiaohjelmaryhmässä myös vuonna 2014. Ohjelma löytyy tästä blogista, klikkaamalla tämän sivun oikeasta ylälaidasta.  Vipulaiset ovat olleet vuosien varrella monesti mukana  kunnallisjärjestön kuntavaaliohjelman laatimisessa, niin myös vuoden 2021 vaaleissa. 

Vipu teki jälleen omat vaaliteesit, ne löytyvät tästä blogista. Turun kaupungin luottamustehtävissä toimiviin vipulaisiin voi aina ottaa yhteyttä, yhteystiedot tässä blogissa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti